WATERWAYS – CONFLUXCITY 2009

Conflyxcity

Som en del af festivalen ConfluxCity præsenterende WATERWAYS d. 20 september projektets anden aktion ved Williamsburg Waterfront. Et område i Brooklyn der for nyligt er blevet transformeret, fra et forladt industriområde til en park med udsigt over East River og Manhattan.

I løbet af de to timer denne event varede, blandede fysiske aktioner sig med installationer og lyde. Det gennemgående tema var New York City og byens relation til vand i fortiden, nutiden og fremtiden. Publikum blev inviterede til at sidde i stole udrustet med kikkert og høretelefoner. Til lyden af en komposition af vandlyde kunne de opleve dansere både i parken og på den anden side af East River. Med kikkerten kunne de fokusere på detaljer i koreografien eller på de små smeltende gletchere placeret nogle få meter væk, eller lytte til live lyden af en perkussionist der brugte tøris som instrument.

Foruden WATERWAYS kernegruppe, medvirkende syv dansere i denne event: Irene Hsi, Carmela Torchia, Christina Skovby, Madeleine Söderberg, Frida Danell, Johanna Moritz og Marie Vestermark samt percussionist Kevin Sims.

Kort om WATERWAYS:
WATERWAYS var et site specific projekt der strakte sig over 3 måneder. Projektet involverede forskere, kunstnere og lokalbefolkning og udmundede i en række aktioner der alle omhandlede og tog udgangspunkt i vand. Du kan læse mere om WATERWAYS her.

Mere detaljeret information om WATERWAYS og hele arbejdsprocessen er at finde på projektets blog.

WATERWAYS var støttet af Aktualitetspuljen under Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Dansk Skuespillerforbund og den New York baserede organisation iLAND (=  Interdisciplinary Laboratory for Art, Nature and Dance).