WATERWAYS PÅ THE WATERPOD

Waterpod

WATERWAYS første fase fandt sted d.9. – 16. august ombord på The Waterpod.

The Waterpod er en gammel flydepram designet af fotografen og skulptøren Mary Mattingly i samarbejde med en række arkitekter og kunstnere så den er selvforsynende. The Waterpod lå fortøjet forskellige steder rundt omkring i New York fra maj til oktober 2009. Da WATERWAYS var ombord lå den til kaj i Brooklyn Brigde Park med udsigt over det sydlige Manhattan.

I løbet af den uge vi tilbragte på The Waterpod gennemførte vi to events. Fredag d.14. august var vores publikum en gruppe teenagere fra Brooklyn Summer Dance Camp. De fik lov til at opleve og forholde sig til fænomenet "vand" gennem en række stationer der fokuserede på smag, bevægelse, lyd og videnskabelig fakta.

Om søndagen afsluttede vi ugen med en lyd installation af optagelser fra The Waterpods eget vand system. Dette system opsamler regnvand, der filtreres og siden forsyner både den ombordværende have og de mennesker og dyr der bor og arbejder på båden. Vi udstillede vandprøver fra samme system og publikum kunne sammen med WATERWAYS kemiker David Garin, teste vandprøver indsamlet forskellige steder i byen og ombord på The Waterpod. Publikum havde også mulighed for at interagere med et kort over New York City og kortlægge deres forhold til og forbrug af vand i byen.

Kort om WATERWAYS:
WATERWAYS var et site specific projekt der strakte sig over 3 måneder. Projektet involverede forskere, kunstnere og lokalbefolkning og udmundede i en række aktioner der alle omhandlede og tog udgangspunkt i vand. Du kan læse mere om WATERWAYS her.

Mere detaljeret information om WATERWAYS og hele arbejdsprocessen er at finde på projektets blog.

Tjek The Waterpods hjemmeside.

WATERWAYS var støttet af Aktualitetspuljen under Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Dansk Skuespillerforbund og den New York baserede organisation iLAND (=  Interdisciplinary Laboratory for Art, Nature and Dance).