NY NORDISK KOREOGRAFI

IDEEN
Projektet Ny Nordisk Koreografi er et samarbejde mellem fire unge koreografer fra Danmark, Sverige, Finland og Norge. Ideen opstod i 2002 hos koreografen Emma Nordanfors som bor og arbejder i København. I 2003 dannede hun så sammen med Favela Vera Ortiz (Fi), Malin Hellkvist Sellén (S) og Mia Habib (N) den egentlige arbejdsgruppe. 

PROJEKTETS TILBLIVELSE
Efter mange forberedende møder i Helsinki, Stockholm, København, Oslo og Karlskrona kunne projektgruppen endelig i foråret 2005, mødes til et 2 måneder langt arbejdsophold i Haugesund i Norge hvor koreograferne sammen med fem dansere, scenograf, komponist og lysdesigner skabte Ny Nordisk Koreografi. Undervejs i forløbet gav koreografer og dansere workshops, og der blev holdt åbne prøver med efterfølgende debat.

Projektet havde premiere i maj 2005 på Haugesund Teater. Holdet bag forestillingen er:

Lysdesign: Erik Westerlund (S)
Lyddesign/musik: Stefan Thorsson (Dk/S)
Scenografi/kostumer/research: Christina Lindgren (N)
Dansere: Marianne Kjærsund (N), Malin Astner (S), Andrius Katinas  (Fi/LT), Tove Sahlin (S), Maija Kiviluoto (Fi)

IDENTITET
Det fælles kunstneriske omdrejningspunkt i forestillingen er spørgsmålet om identitet, hvor koreograferne hver især har valgt forskellige indgangsvinkler. Det er blevet til 4 markante koreografier der til sammen viser spændvidden i ung nordisk koreografi anno 2005. 

Koreografien tager udgangspunkt i de ekstreme lysforandringer i Norden. Hvordan påvirker lys og mørke os og vores relationer til hinanden? Hvordan bevæger vi os i mørke, i  skumringen, i stærkt lys?

Musikken er bl.a. opbygget af samplinger fra Konsert no. 5 for Klaver & Orkester af Ludvig van Beethoven.