RADIUM

Den danske astrofysiker Anja C. Andersen og skuespiller og musiker Lotte Andersen mødtes i et nyt og anderledes samarbejde mellem videnskab og kunst med en musikalsk forestilling om verdens første kvindelige nobelprisvinder Marie Curie, der stod bag den skelsættende opdagelse af det radioaktive grundstof Radium.

En hyldest til Marie Curie og de banebrydende opdagelser, hvis hemmeligheder bæres frem i lyset af astrofysiker Anja Cetti Andersen fra Niels Bohr Instituttet i samspil med Lotte Andersen, der synger om Marie Curies liv og bedrifter akkompagneret af en klassisk strygekvartet og den elektroniske komponist og DJ Spejderrobots lydunivers. Musik og forelæsning forløses i Anne Mette Fisker Langkjers og Magnus Pinds stærke visuelle scenografi, som en alarmerende og smuk ursuppe.

Radium rettede kikkerten mod skønheden, det fuldkomment fremmede og det overraskende velkendte, når 150 års naturvidenskabelig forskning kondenseres til en aftens intensiv, intelligent underholdning i det blålige skær af radium fremført at to kvinder fra videnskabens og kunstens verden.

Radium tog afsæt i Marie Curies spektakulære liv og banebrydende forskning med en musikalsk forelæsning om de usynlige kræfter, der oppebærer verden, som vi kender den, men samtidig har potentialet til at destruere den. En rejse fra det inderste i mennesket til det yderste i det kendte univers og tilbage igen – fra det allermindste til det allerstørste, fra det velkendte til det næsten ubegribelige.

Videnskab, teater og musik fusionerer i en koncertforelæsning fra naturvidenskabens frontlinjer og en musikalsk rejse i den forunderlige verden af radium, røntgen, sorte huller og universets begyndelse i The Big Bang.

Kapelmester, komposition, arrangementer, tangenter: Søren Møller
Soundscapes, beats, electronica: Spejderrobot (Mikael Elkjær)
Strygerkvartet: Jenny Elfving (violin), Erik Danciu (violin), Pauline Hogstrand (viola), Adam McKenzie (cello)
Scenografi: Anne Mette Fisker Langkjer
Lysdesign: Malthe Haugaard
Lyddesign: Michael Brøndum
Kostume design: Siff Pristed
Video design: Magnus Pind og Adam Ryde Ankarfeldt
Dramaturgisk konsulent: Karina Dichov Lund
Grafiker: Casper Heijkenskjöld